Survival Outdoor

Fitgear Survival & Outdoor richt zich op alle soorten outdoor buitensporten en  activiteiten. 

Bent u gewoonweg een buitenmens, wandelt u veel, een echte survival type, prepper of bent u gek op schietsport, bij onze rubriek Survival & Outdoor is voor ieder wat wils. Fitgear is met recht een echte outdoor survival shop.

Webshop gespecialiseerd in de verkoop van security, survivaloutdoor, camping en schietsport.

Fitgear heeft, bug out bags, blaaspijpen, bogen en kruisbogen voor de echte Adventure mensen.

Outdoor Survival webwinkel prepper shop, preppers, buiten sporten

Subcategorieën

 • Blaaspijp

  Blaaspijp kopen? Blaaspijpen en blowgun's accessoires, darts voor blaaspijp vindt u bij Fitgear.nl

  Blaaspijpen zijn de nieuwe manier van schieten. Blaaspijp schietem is veel plezier voor iedereen thuis, maar ook voor groepen en outdoor evenmenten.

  Een goede blaaspijp is effectief tot 20 meter en meer. Een ervaring gebruiker kan een doel van 5 cm raken op ongelooflijke afstanden met een zware dart. Ook de kracht waarmee een dart het doel raakt, zal veel mensen versteld doen staan.

  Let op: Een blaaspijp is legaal om te gebruiken, maar alleen toegestaan op eigen terrein. 

  Blaaspijpen wet

  Net als handbogen vallen blaaspijpen niet onder de Wet Wapens en Munitie. Een persoon jonger dan 18 jaar mag dus gewoon een blaaspijp voorhanden hebben. Desalniettemin zijn blaaspijpen geen speelgoed: door de overheid worden zij aangemerkt als potentiëel dodelijke wapens. Een naald van een pijltje kan tot enkele centimeters diep doordringen in de huid.

  Met een blaaspijp mag niet gejaagd worden, ook niet op ongedierte zoals ratten of muizen. Houd ook altijd rekening met plaatselijke verordeningen: hierdoor kan een blaaspijp ondanks dat hij niet als wapen wordt aangemerkt toch verboden zijn.

   

   

 • Handboog

  Recurve boog, compound boog, pijl en boog, longbow of accessoires kopen? Fitgear boogsport heeft een groote aanbod handbogen, compound en longbows voor de beste prijs.

  Fitgear.nl heeft verschillende handbogen voor zowel de beginnende als de meer gevorderde handboogschutter. De handbogen zijn van goede kwaliteit en worden veel gebruikt door buitensport en recreatiebedrijven. De handboog is in de meeste gevallen dusdanig samen te stellen dat hij geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen.

  De handbogen zijn in drie verschillende categorieën te verdelen: 

  Recurvebogen:  Deze bogen bestaan uit een middenstuk met twee losse latten
  Compoundbogen: Middels een katrolmechanisme werkende bogen.
  Longbows: Een  uit één stuk opgebouwde handboog. 

  Ruim aanbod handboog accessoires van alle grote merken in de handboogsport. Handboog pijlen voor recurve en compound handboog en longbow.

  Handbogen wet

  Handbogen vallen niet onder de Wet Wapens en Munitie, waardoor hier (veel) minder strengere regels aan zijn verbonden. Zo mag een persoon jonger dan 18 jaar gewoon een handboog voorhanden hebben, echter valt per handboog te betwijfelen of deze ook voor jeugdige personen geschikt is. Wij hoeven ook geen leeftijdscontrole te doen wanneer u een handboog bij ons bestelt.

  Naast de landelijke wapenwet moet u echter wel rekening houden met plaatselijke verordeningen. Een handboog die u in principe bij u mag dragen kan door een plaatselijke verordening verboden zijn. Tevens mogen handbogen niet voor de jacht gebruikt worden.

 • Kruisboog

  Let op Fitgear Verkoopt geen kruisbogen omdat er (nog) geen vergunning is. Handbogen en blaaspijpen zijn wel al te bestellen. 

  Recurve kruisboog, compound kruisboog of accessoires kopen? Het grootste aanbod recurve kruisbogen en compound kruisbogen voor de beste prijs.

  Revurve kruisboog

  Een recurve kruisboog is een boog die je kunt vergelijken met een handboog maar overdwars gemonteerd op een kolf. De pijl wordt aangedreven door het onder spanning brengen van de werparmen die na het overhalen van de trekker in de oorspronkelijke vorm terugschieten. Recurve kruisbogen hebben bijna geen onderhoud nodig en je kunt snel zelf een pees vervangen. Nadeel is dat je wat zwaardere latten nodig hebt om net zo een hoge pijlsnelheid te behalen als bij een compound kruisboog.

  Compound kruisboog

  Een compound kruisboog is vaak krachtiger en compacter dan een revurve kruisboog. Dit systeem maakt gebruik van werparmen met katrollen waardoor de pijl versneld wordt tijdens het afschieten. Een compound kruisboog vraagt wat meer onderhoud en je hebt vaak speciaal gereedschap nodig voor het vervangen van de pees maar de meeste mensen laten dat doen!

  Wat heb je nodig?

  Om goed te kunnen schieten met je kruisboog heb je naast de boog zelf nog een aantal andere zaken nodig. Het klinkt logisch, maar veel mensen vergeten een goed doel. Met een kruisboog op een boom schieten betekend dat je met een hamer en een beitel je pijl uit de boog moet hakken. Je pijl is kapot, de boom zielig, dus dat is zeker geen optie. Een goed doel bespaart je pijlen en draagt bij aan je plezier en de veiligheid.

  Peeswax is een ander dingetje dat echt noodzakelijk is. Hiermee bescherm je de pees en verminder je de wrijving. Door peeswax te gebruiken, schiet je harder en doe je vele malen langer met je boog.

  Wetgeving en kruisbogen

  De kruisboog is bij de wet vrijgegeven.
  Voor een kruisboog hoeft geen vergunning worden aangevraagd mits de gebruiker boven de 18 jaar is.
  Tijdens het vervoer moet de boog en toebehoren zodanig verpakt zijn, dat het niet voor direct gebruik aangewend kan worden. 

  Kruisbogen mogen op eigen (voor publiek niet toegankelijk) terrein, verenigingen geschoten worden en op terrein wat niet voor publiek vrij toegankelijk is.

  Ga je met je kruisboog over straat naar een vereniging? Stop hem dan netjes in een tas. Hierdoor schrikken mensen niet, ben je niet strafbaar en kun je je kruisboog veilig opbergen.

  Wij verkopen geen kruisbogen aan personen onder de 18 jaar. Voor het kopen van een kruisboog dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Wij vragen je om een kopie van je legitimatie zodat we je leeftijd kunnen verifiëren. Er worden geen gegevens bewaard of doorgegeven aan derden. Bestel je als minderjarige dan moeten wij de (Ideal) betaling crediteren en brengen 15 Euro administratie kosten in rekening. 

  Kruisbogen zijn legaal, maar zoals u kunt lezen, vallen kruisbogen wel onder Categorie IV van de Wet Wapens en Munitie (artikel 2, lid 5). Dit betekent dat personen jonger dan 18 jaar geen kruisboog voorhanden mogen hebben (artikel 26, lid 5). Ook mag u geen kruisboog bij u dragen (artikel 27, lid 1), dat wil zeggen dat deze tijdens vervoer zodanig deugdelijk verpakt moet zijn dat deze niet voor onmiddelijk gebruik kan worden aangewend. Ook mag niet met een kruisboog worden gejaagd.

  Net als u, mogen ook wij geen kruisbogen overdragen aan personen jonger dan 18 jaar (artikel 31, lid 4). Hierdoor zijn wij, wanneer u een kruisboog bij ons bestelt, genoodzaakt om te controleren of u de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Dit doen wij met een controle van uw legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn - wat u maar wenst. Nadat u een bestelling van een kruisboog bij ons heeft gedaan wordt u kort daarna door middel van een e-mail verzocht om een scan of foto van een dergelijk bewijs naar ons te e-mailen. U mag de scan of de foto ook al sturen wanneer u de betreffende e-mail nog niet ontvangen heeft, dit voorkomt vertraging. Het volstaat wanneer alleen uw naam en geboortedatum zichtbaar is op de scan of foto. De andere informatie is voor de controle niet van belang.

  Wij gebruiken de scan of foto alleen voor de leeftijdscontrole. Wij mogen en zullen uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Onze medewerkers zijn wettelijk verplicht de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

 • Luchtbed

  Intex luchtbed kopen?

  Wilt u een luchtbed kopen? Dan bent u bij de Fitgear.nl zeker aan het juiste adres. Wij bieden alle soorten luchtbedden van het nr 1 merk Intex. Daarbij kunt u natuurlijk kiezen voor een éénpersoons of tweepersoons luchtbed. Beiden soorten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, hoogte en opppom mogelijkheden, dus u kunt zelf bepalen welk Intex airbed u wilt. Heeft i veel ruimte nodig tijdens uw slaap, dan kunt u het best kiezen voor een King of Queen-size model. Ben je student met ruimte te kort, outdoor liefhebber of gaat u regelmatig naar de camping, u kunt niet zonder een goede nachtrust op de Intex luchtbedden.

  Gelegenheden om van een luchtbed gebruik te maken zijn bijvoorbeeld:

  - Op vakantie
  - Op de camping
  - Tijdens de reis
  - Tijdens het logeren
  - Na bed plassen van een kind snel een andere droge plek hebben

  Luchtbedden zijn in verschillende situaties dus uitermate handig. Een luchtbed is zo op te vouwen of op te rollen, en kan overal mee naartoe gebracht worden. Hierdoor zijn ze zeer gebruiksvriendelijk en kunnen ze in iedere situatie uitkomst bieden. De meeste luchtbedden worden met een elektrische pomp opgeblazen en zijn binnen een mum van tijd omgetoverd van een lap plastic tot een comfortabel matras.

  Soorten en maten luchtbedden

  Luchtbedden kunnen variëren in dikte, lengte, breedte, comfort en materiaal. Over het algemeen geldt: hoe groter, dikker en comfortabeler een luchtbed, hoe duurder het is. Dit gaat echter niet in alle gevallen op. Dikke luchtbedden zijn niet per se minder goedkoop dan dunne luchtbedden. Ook zijn er luchtbedden die zichzelf opblazen (self-inflating) en een opblaasbed die apart moeten worden opgeblazen.

  Er bestaan een aantal verschillende soorten luchtbedden. Allereerst de reguliere luchtbedden, die opgeblazen worden en een matras van redelijke dikte vormen. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde slaapmatten. Deze zijn iets dunner, en meer gericht op campinggangers en kampeerders. Deze matten zijn van steviger materiaal, en minder dik dan reguliere luchtbedden. Hierdoor zijn ze wat makkelijker mee te dragen en gaan ze niet zo snel stuk als ze op ongelijk of ruw materiaal liggen.

  Luchtbedden zijn in vele soorten en maten te verkrijgen. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het soort matras dat u zoekt of nodig hebt, kunt u uw keuze maken uit vele luchtbedden.

 • Rubberboot

  Rubberboot kopen? Fitgear heeft de kleine rubber boot voor kinderen, maar ook professionele boten voor vissers, survival en outdoor specialisten. Ook hebben wij een ruime selectie van kayaks en opblaas kano's. Fitgear heeft een boot voor iedere watersporter. Ook leveren wij verschillende hoge kwaliteit rubberboot met motor, en leveren zelfs een elektrische buitenboord motor.

  Hier kunt u dus uw ideale opblaasbare rubberboot kopen. Voor sport, fun en outdoor hebben wij de juiste opblaasbare rubberboot. Kijk hieronder voor ons assortiment rubberboten. De rubberboten op onze website zijn op voorraad en worden na bestelling meteen verzonden.


 • Survival

  Outdoor en survival gadgets kopen? Fitgear is ook een outdoor winkel voor de buiten sporter en de echte survival experts.

  Mensen gaan steeds meer terug de natuur in, om het drukke leven te ontlopen. Bij het buitenleven en echte survival moet u goed voorbereid zijn en niet voor nare verassingen komen te staan. Fitgear heeft zeer betaalbare survival en outdoor produten die uw leven kunnen redden en u uit problemen houden. 

  Fitgear levert vele spullen voor de serieuze en lite preppers allerlei handige survival spullen voor de kleine en grote bug out bags, voor zowel bush en urban survival.

 • Prepper

  Prepper

  Een Prepper is iemand die zich actief voorbereid (van “prepare” in het Engels) op mogelijke verstoringen in sociale, financiële, politieke en ecologische zin. Oorlog en terreur is ook niet meer uit te sluiten. Preppers streven een zo groot mogelijke zelfvoorzienendheid met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen – om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. 

  Een type crisis waar een prepper zich op voorbereid kan o.a. zijn:

  • Financiële crisis
  • Politieke crisis
  • Natuurrampen
  • Oorlog
  • Terreur 
  • ABC terreur of ramp met atoom /biologische/ chemische producten

   

  Kijk hier onder naar vele handige prep spullen voor outdoor en rond het huis. 

   

Actieve filters