Handboog

Recurve boog, compound boog, pijl en boog, longbow of accessoires kopen? Fitgear boogsport heeft een groote aanbod handbogen, compound en longbows voor de beste prijs.

Fitgear.nl heeft verschillende handbogen voor zowel de beginnende als de meer gevorderde handboogschutter. De handbogen zijn van goede kwaliteit en worden veel gebruikt door buitensport en recreatiebedrijven. De handboog is in de meeste gevallen dusdanig samen te stellen dat hij geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen.

De handbogen zijn in drie verschillende categorieën te verdelen: 

Recurvebogen:  Deze bogen bestaan uit een middenstuk met twee losse latten
Compoundbogen: Middels een katrolmechanisme werkende bogen.
Longbows: Een  uit één stuk opgebouwde handboog. 

Ruim aanbod handboog accessoires van alle grote merken in de handboogsport. Handboog pijlen voor recurve en compound handboog en longbow.

Handbogen wet

Handbogen vallen niet onder de Wet Wapens en Munitie, waardoor hier (veel) minder strengere regels aan zijn verbonden. Zo mag een persoon jonger dan 18 jaar gewoon een handboog voorhanden hebben, echter valt per handboog te betwijfelen of deze ook voor jeugdige personen geschikt is. Wij hoeven ook geen leeftijdscontrole te doen wanneer u een handboog bij ons bestelt.

Naast de landelijke wapenwet moet u echter wel rekening houden met plaatselijke verordeningen. Een handboog die u in principe bij u mag dragen kan door een plaatselijke verordening verboden zijn. Tevens mogen handbogen niet voor de jacht gebruikt worden.

hand boog kopen, handboog, handbogen, compound recurve boog, bows

Subcategorieën

 • Compound Boog

  Compound Boog Kopen? Fitgear levert krachtige compound bogen voor zowel beginners als gevorderde boogschutters.  

  Een compound boog is een snelle, accurate en krachtige handboog waarmee je trefzeker over een lange afstand kunt schieten. De naam van de compound boog komt voor uit het feit dat deze boog is samengesteld uit meerdere delen en daarmee bedoelen we de latten en de katrollen. Dit is de meeste moderne soort handbogen van dit moment. De compound boog is pas in 1966 uitgevonden en sinds dien steeds verbeterd. 

  Deze bogen zijn ontworpen voor de jacht maar worden ook veelvuldig in de boogsport gebruikt. 

  Voordelen compound boog 

  Een compound boog is vrijwel ongevoelig voor vocht en temperatuur en maakt eenmaal afgesteld, altijd exact dezelfde beweging om de pijl af te vuren. Hierdoor is dit type boog zeer accuraat. Een ander voordeel is dat deze boog eenvoudig op spanning te houden is. Als je een compound boog gaat spannen, dan trek je de pees over een dood punt heen. Het eerste en grootste deel verloopt zwaar. Eenmaal op spanning, heb je nog maar 60 tot 70 % van de kracht nodig die je nodig hebt om hem op te spannen, om de boog op spanning te houden. Hierdoor kun je langer richten zonder vermoeide armen te krijgen.

  •compact
  •accuraat
  •goed gespannen te houden
  •hoge pijlsnelheid

   

  Let op bij de aannschaf van een compound boog 

  Een compound boog heeft ook een paar nadelen. Eén van de grootste nadelen is dat je bij de meeste compound bogen de pees niet zelf kunt vervangen. Hiervoor heb je namelijk een bogenpers nodig. Daarnaast is een goede compound boog wat duurder in aanschaf.

  •iets meer onderhoud
  •minder makkelijk zelf een pees vervangen
  •accessoires zijn vaak duurder dan voor recurve bogen
  •extra stevige pijlen nodig 

  Wat heb je nodig? 

  Met alleen een compound boog kom je er niet. Je hebt een aantal accessoires nodig. Allereerst heb je pijlen nodig die bestand zijn tegen de hoge snelheid. Speciaal voor dit type bogen hebben we extra dikke pijlen van carbon en pijlen van versterkt aluminium. De meeste sportschutters schieten met een release. Dit is een hulpmiddel om de boog te lossen. Er zijn releases die je om je pols draagt en die je in de hand klemt. Een goed vizier is ook aan te raden. Er zijn releases met en zonder vergroting te krijgen. Voor de jacht wordt een vizier met meerdere dots gebruikt om snel te wisselen van afstand. Voor de sport vaak een vizier met vergroting en een enkele dot. Ook is een goede pijloplegger essentieel. Voor de sport wordt vaak een fall away pijlsteun gebruikt en voor de jacht vaak en Whisker.

  Trekgewicht 

  Het trekgewicht van een compound boog licht meestal tussen de 30 en 70 LBS. Bij moderne bogen is het trekgewicht zelf af te stellen zonder dat je een bogenpers nodig hebt. Je kunt dan vaak kiezen in stappen van 5 LBS. Hoe hoger het trekgewicht des te zwaarder het is om je boog op te spannen, maar des te harder en verder je kunt schieten.

  Uittreklengte 

  De uittreklengte is meestal vooraf bepaalt. In tegenstelling tot een recurve boog, kun je een compound boog niet verder uitrekken dan vooraf is ingesteld. Het is dus belangrijk om jouw treklengte op te laten meten. Dit wordt vastgesteld aan de hand van de lengte van je armen.

  Let op: Wij hebben een betaalbare top selectie gemaakt voor onze compound bogen. Zit uw merk er niet bij, wij kunnen alle merken op bestelling leveren tegen de scherpste prijzen. Wij leveren zelfs met laagste prijsgarantie. Mail ons uw wens met daarbij merk, model en trekgewicht. Wij maken een super offerte die u niet kunt afslaan.

  Wij leveren o.a. de top merken Hoyt, Mathews, Bear, Bowtech, PSE, Mission compound bogen.

 • Recurve Boog

  Longbow, jachtboog en recurve boog kopen? Fitgear heeft een betaalbaar assortiment met traditionele recurve & jachtbogen. Of je nu een beginner bent of een ervaren boogschutter, wij bieden altijd een goede jachtboog voor de juiste prijs. Alle jachtbogen zijn al voorzien van een pees. Hierdoor kunt u direct aan de slag.

  Let op: Wij hebben een betaalbare top selectie gemaakt voor onze recurve jachtbogen bogen. Zit uw merk er niet bij, wij kunnen alle merken op bestelling leveren tegen de scherpste prijzen. Wij leveren zelfs met laagste prijsgarantie. Mail ons uw wens met daarbij merk, model en trekgewicht. Wij maken een super offerte die u niet kunt afslaan.

  Wij leveren o.a. de top merken Hoyt, Bear, Buck Trail, Samick, Sebastien Flute recurve handbogen

  Wat is een recurve boog?

  Een recurve boog is een handboog waarbij de uiteinden naar buiten lopen. Recurve bogen kunnen zowel traditionele bogen zijn als ook sportbogen en jachbogen. Het gaan om de vorm van de boog en niet om het gebruik.

  Als je gaat boogschieten op een vereniging, dan begin je vaak met een recurve boog. Deze wordt voorzien van een vizier en is goed geschikt om je de basisprincipes van het boogschieten aan te leren. Ook gevorderden schieten met deze bogen. Zelfs op Olympisch niveau.

  Wat is een Jachtboog

  Een jachtboog is een kortere versie van de normale recurveboog. Omdat deze boog korter is, kun je je er eenvoudiger mee bewegen en ook wat sneller mee schieten. Jachtbogen zijn vaak lekker fel om dat een groot deel van het trekgewicht al vooraan in de boog zit. Er zijn jachtbogen uit meerdere delen (take down modellen) en bogen uit één geheel.

  Maten

  Het is belangrijk om de juiste lengte uit te zoeken. Veel beginners kopen een te korte boog waardoor je niet met de juiste techniek kunt schieten. Het is raadzaam om eerst advies in te winnen voor een een boog gaat kopen. Wij helpen je graag op weg met de aanschaf van een recurve boog die bij je past!

  Trekgewicht

  Ook het kiezen van het juiste trekgewicht voor een recurve longbow is een klusje op zich. Veel mensen hebben de neiging om een te hoog trekgewicht te kiezen. Hierdoor loop je de kans op blessures en op de aankoop van een boog die je niet goed kunt hanteren. Afhankelijk van je lengte en gewicht, moet je als beginner denken aan een trekgewicht tussen de 20 en 30 LBS.

 • Kinder Handboog

  Pijl en Boog voor kinderen kopen? Boogsport is er ook voor kinderen. Iedereen kan lekker buiten boogsport beoefenen. Goede sport voor de balance, coordinatie, afstand gevoel en concentatie voor kinderen.

  Speciaal voor kinderen en jongeren bieden wij een aantrekkelijk assortiment pijl en bogen die geschikt zijn voor kinderen. Ook voor jongeren hebben we een aantal handbogen met volwassen kenmerken. Pijl en boog schieten is de activiteit in de buitenlucht tussen ouder en kind. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met boogsport als de interesse er is.

  LET OP: Een pijl en boog is geen speelgoed. Boogschieten dient te geschieden onder toezicht van een volwassene en volgens strenge regels.

  Kinder pijl en boog

  Een kinderpijlenboog is een kleine en minder krachtige variant van een handboog voor volwassenen. Het kan lastig zijn om zonder advies de juiste boog te kopen. Het kopen van een pijl en boog voor kinderen van de juiste maat is net zo belangrijk als het kopen van de juiste kinderfiets. Wij staan u graag te woord via de telefoon, mail of in onze showroom. Zo koopt u de juiste boog en maakt uw kind direct een goede start binnen de boogsport wereld.

Actieve filters