Bokshandschoenen

Bokshandschoenen Kopen?

Fitgear levert alle soorten vechtsport en bokshandschoenen van de beste merken voor de beste prijs. Alle maten bokshandschoenen, freefight en bokszakhandschoenen voor bokstraining in de ring, stootkussen, boksbal of op de bokszak.

Wij leveren o.s. Adidas, Benlee, SC Sport, Rebok, Joy Sport en Bremshey. 

Bokshandschoenen
Bokshandschoenen zijn de handschoenen die boksers dragen tijdens het boksen. In tegenstelling tot vroeger, waar ze als wapen werden gebruikt, zijn ze tegenwoordig bedoelt als bescherming voor de handen. Daarnaast zorgt de bescherming van de handschoenen dat een bokser minder snel hoofdwonden kan aanrichten bij de tegenstander. Rond de 19e eeuw werd het verplicht om bij het boksen altijd handschoenen te dragen. Welke handschoenen het meest voor jou geschikt zijn hangt natuurlijk sterk af van wat je er precies mee wilt doen. Hieronder worden een aantal aspecten van bokshandschoenen uitgelegd en toegelicht.

Zakhandschoenen
Voor het slaan tegen de bokszak zijn er speciale handschoenen beschikbaar. Deze bieden minder bescherming dan de handschoenen die voor wedstrijden gebruikt worden maar zorgen dat de bokser een grotere slagkracht kan uitoefenen. Deze handschoenen zijn alleen bedoeld voor het oefenen op de zak en kunnen niet ook als handschoenen voor wedstrijden dienen.

Gewicht
Bokshandschoenen zijn in verschillende gewichten te krijgen. Meer gewicht in de handschoen zorgt voor meer bescherming van de handen. Het extra gewicht gaat bijna altijd uit naar extra demping in de handschoenen. Dit is een groot voordeel van zwaardere handschoenen, maar het gewicht kan er ook voor zorgen dat de bokser moet inleveren aan snelheid. Meestal worden zwaardere handschoenen bij de training gebruikt om zo de spieren van de armen te trainen, terwijl er bij de wedstrijd lichtere handschoenen worden gebruikt. De gewichtsklassen voor bokshandschoenen zijn 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 en 22 oz (ounce). Jeugd traint meestal met 8 t/m 10 ounce, vrouwen met 10 t/m 14 en mannen over het algemeen met 14 of 16. 8 tot 10 ounce is meestal gebruikelijk bij wedstrijden.

Maat
Bij het uitzoeken van bokshandschoenen is het bijzonder belangrijk dat ze goed om de hand passen. Hierbij moet rekening gehouden worden met handen die al ingetapet zijn. Jeugd gebruikt meestal maat Small. Vrouwen hebben vaak Small tot Medium, en mannen gebruiken meestal Medium tot Large.

Kijk hier onder voor Kick- Bokshandschoenen, Bokshandschoensets, MMA Grappling Handschoenen, Binnenhandschoenen, Zakhandschoenen, Coach mitts, Karatehandschoenen, Taekwondohandschoenen, Jiu Jitsu handschoenen

Kick bokshandschoenen, boks set, box handschoen, glove

Actieve filters