Kruisboog

Let op Fitgear Verkoopt geen kruisbogen omdat er (nog) geen vergunning is. Handbogen en blaaspijpen zijn wel al te bestellen. 

Recurve kruisboog, compound kruisboog of accessoires kopen? Het grootste aanbod recurve kruisbogen en compound kruisbogen voor de beste prijs.

Revurve kruisboog

Een recurve kruisboog is een boog die je kunt vergelijken met een handboog maar overdwars gemonteerd op een kolf. De pijl wordt aangedreven door het onder spanning brengen van de werparmen die na het overhalen van de trekker in de oorspronkelijke vorm terugschieten. Recurve kruisbogen hebben bijna geen onderhoud nodig en je kunt snel zelf een pees vervangen. Nadeel is dat je wat zwaardere latten nodig hebt om net zo een hoge pijlsnelheid te behalen als bij een compound kruisboog.

Compound kruisboog

Een compound kruisboog is vaak krachtiger en compacter dan een revurve kruisboog. Dit systeem maakt gebruik van werparmen met katrollen waardoor de pijl versneld wordt tijdens het afschieten. Een compound kruisboog vraagt wat meer onderhoud en je hebt vaak speciaal gereedschap nodig voor het vervangen van de pees maar de meeste mensen laten dat doen!

Wat heb je nodig?

Om goed te kunnen schieten met je kruisboog heb je naast de boog zelf nog een aantal andere zaken nodig. Het klinkt logisch, maar veel mensen vergeten een goed doel. Met een kruisboog op een boom schieten betekend dat je met een hamer en een beitel je pijl uit de boog moet hakken. Je pijl is kapot, de boom zielig, dus dat is zeker geen optie. Een goed doel bespaart je pijlen en draagt bij aan je plezier en de veiligheid.

Peeswax is een ander dingetje dat echt noodzakelijk is. Hiermee bescherm je de pees en verminder je de wrijving. Door peeswax te gebruiken, schiet je harder en doe je vele malen langer met je boog.

Wetgeving en kruisbogen

De kruisboog is bij de wet vrijgegeven.
Voor een kruisboog hoeft geen vergunning worden aangevraagd mits de gebruiker boven de 18 jaar is.
Tijdens het vervoer moet de boog en toebehoren zodanig verpakt zijn, dat het niet voor direct gebruik aangewend kan worden. 

Kruisbogen mogen op eigen (voor publiek niet toegankelijk) terrein, verenigingen geschoten worden en op terrein wat niet voor publiek vrij toegankelijk is.

Ga je met je kruisboog over straat naar een vereniging? Stop hem dan netjes in een tas. Hierdoor schrikken mensen niet, ben je niet strafbaar en kun je je kruisboog veilig opbergen.

Wij verkopen geen kruisbogen aan personen onder de 18 jaar. Voor het kopen van een kruisboog dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Wij vragen je om een kopie van je legitimatie zodat we je leeftijd kunnen verifiëren. Er worden geen gegevens bewaard of doorgegeven aan derden. Bestel je als minderjarige dan moeten wij de (Ideal) betaling crediteren en brengen 15 Euro administratie kosten in rekening. 

Kruisbogen zijn legaal, maar zoals u kunt lezen, vallen kruisbogen wel onder Categorie IV van de Wet Wapens en Munitie (artikel 2, lid 5). Dit betekent dat personen jonger dan 18 jaar geen kruisboog voorhanden mogen hebben (artikel 26, lid 5). Ook mag u geen kruisboog bij u dragen (artikel 27, lid 1), dat wil zeggen dat deze tijdens vervoer zodanig deugdelijk verpakt moet zijn dat deze niet voor onmiddelijk gebruik kan worden aangewend. Ook mag niet met een kruisboog worden gejaagd.

Net als u, mogen ook wij geen kruisbogen overdragen aan personen jonger dan 18 jaar (artikel 31, lid 4). Hierdoor zijn wij, wanneer u een kruisboog bij ons bestelt, genoodzaakt om te controleren of u de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Dit doen wij met een controle van uw legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn - wat u maar wenst. Nadat u een bestelling van een kruisboog bij ons heeft gedaan wordt u kort daarna door middel van een e-mail verzocht om een scan of foto van een dergelijk bewijs naar ons te e-mailen. U mag de scan of de foto ook al sturen wanneer u de betreffende e-mail nog niet ontvangen heeft, dit voorkomt vertraging. Het volstaat wanneer alleen uw naam en geboortedatum zichtbaar is op de scan of foto. De andere informatie is voor de controle niet van belang.

Wij gebruiken de scan of foto alleen voor de leeftijdscontrole. Wij mogen en zullen uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Onze medewerkers zijn wettelijk verplicht de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

kruisbogen, cross bow, kruis boog, schieten, recurve kruisboog

Subcategorieën

 • Barnett

  Let op Fitgear verkoopt geen kruisbogen omdat er (nog) geen vergunning is. Handbogen en blaaspijpen zijn wel al te bestellen. 

  Barnett kruisboog kopen? Fitgear heeft het grootste aanbod Amerkaanse Barnett kruisbogen.

  De Barnett kruisboog is ontworpen en gemaakt door jagers voor jagers,  hierdoor is een Barnett kruisboog de ideale jacht boog. Barnett crossbows maakt meer dan 50 jaar precisie compound kruisbogen en is hierin de specialist. De bogen hebben een hoge kruisboog pijlsnelheid, efficiëntie en hitech innovatie. Barnett heeft wereld wijd al een miljoen kruisbogen verkocht en is markleider in compuond jachtbogen. Deze en krachtige jacht  kruisboog is gemaakt om beter, stiller, sneller en nog krachtiger te zijn dan andere kruisbogen. Alle kruisbogen zijn gebouwd voor maximale pijl snelheid, efficiëntie en speciaal ontworpen voor de jacht. Deze bogen zijn geschikt voor jacht schutter, recreatieve schutter en natuurlijk de sportschutter.

  Let op: Jagen met een boog en kruisboog is verboden in Nederland en Belgie.

  Dit zijn echte wapens en zeker niet voor kleine tuinen of recreatie gebruik, kijk daarvoor naar onze EZ Archery of Jandao bogen. 

 • Ez Archery

  Let op Fitgear verkoopt geen kruisbogen omdat er (nog) geen vergunning is. Handbogen en blaaspijpen zijn wel al te bestellen. 

  Betaalbare Ez Archery / EK Poelang kruisboog kopen?

  Ez Archery ook wel EK Poelang genoemd is het bekendste Koreaans boogsport merk, het bekend om hoge kwaliteit bogen en kruisbogen voor een zeer betaalbare prijs. Ez Archery Bows staat garant voor veel schiet plezier in de tuin en op de club.

  Ek Poelang Archery heeft de meest concurrerende prijzen, snelle levering en de hoge klanten tevredenheid. 

  Alle bogen en kruisbogen worden alleen verkocht vanaf 18 jaar.

 • Excalibur

  Let op Fitgear verkoopt geen kruisbogen omdat er (nog) geen vergunning is. Handbogen en blaaspijpen zijn wel al te bestellen. 

  Excalibur kruisboog kopen?

  Excalibur Crossbow is een Amerikaanse kruisbogen fabrikant die gespecialiseerd is in jacht kruisbogen voor jagers. Excalibur maakt sinds 1983 de meest efficiënte, betrouwbare en accurate jacht en target kruisbogen. Met een Excalibur recurve kruisboog is nauwkeurigheid een verijsde. Wij garanderen dat elke boog die Excalibur produceert in staat is om groepen van 3 "of minder te schieten op 25 yards met target kruisboog pijlen. Deze kruisbogen hebben snelle recurve limbs waardoor een zeer hoge snelhied mogelijk is waar je geen compund boog voor nodig hebt.  Naast de snelheid hebben de kruisbogen een zeer laag gewicht en zijn zo goed als geruisloos. Een Excalibur boog heeft een high tech trekker mechanisme, waardoor je de boog niet uit zijn baan trekt. De Excalibur kruisbogen hebben een composiet en aluminium kolf die onverwoestbaar is. Deze eigenschappen maakt de Excalibur crossbows de perfecte jacht en target kruisboog. Deze bogen zijn robuust, hebben extreem hoge snelheid, zijn  zeer nauwkeurigh en 100% betrouwbaarheid. Excalibur crossbow is gespecialiseerd in recurve kruisbogen maar maken ook super compound kruisbogen tot 225 lbs.

  Dit zijn echte wapens en zeker niet voor kleine tuinen of recreatie gebruik, kijk daarvoor naar EZ Archery of Jandao. 

  Let op: Jagen met kruisbogen is verboden in Nederland. 

 • Jandao

  Let op Fitgear verkoopt geen kruisbogen omdat er (nog) geen vergunning is. Handbogen en blaaspijpen zijn wel al te bestellen. 

  Jandao kruisbogen Kopen?

  Een goede boog hoef niet meer duur te zijn. De Jandao bogen zijn zeer goede Chinese kruisbogen die uitblinken in degelijkheid en stabiliteit. Groot voordeel is dat alle recurve kruisbogen van Jandao zijn voorzien van tweedelige booglatten. Hierdoor zijn deze kruisbogen snel, precies en slijten de pezen minder snel. Alle Jandao kruisbogen worden geleverd als volledig complete sets met accessoires van hoge kwaliteit en zeer goede richtkijker of greendot & reddot sight.

 • Kruisboog Accessoires

  Accessoires voor kruisboog kopen? Fitgear.nl levert alles accessoires voor kruisbogen. Oa. Kruisboog pezen, ontspanners, tassen, pijlen en punten. Wij hebben een selectie gemaakt, zit er iets niet bij wat u zoek, wij kunen alles bestellen van de beste merken. U kunt een mail sturen, wij maken een passende aanbieding. 

Actieve filters