Boksen

Fitgear bokssport en vechtsport producten voor thuis zijn van hoge kwaliteit en staan garant voor jaren lang boks plezier. U hoef niet meer naar de boksschool want u kunt nu dagelijks thuis boksen en trainen om zo uw techniek en conditie op peil houden. Boksen thuis is nu wel heel makkelijk, u kunt uw bokstrainingen nu echt lang vol te houden zonder er extra reistijd aan kwijt te zijn.

Wij leveren deze professionele kwaliteit boks en vechtsport producten aan fitnesscentra, vechtsport, kickboks, thaiboks, freefight, krav maga, jijutsu, taekwondo, karate, Jiu Jitsu en boksscholen.

Fitgear Sport levert bokszakken, boksballen, bokshandschoenen, sparrings handschoenen, bokszak ophanging, bokszak muurbeugels, boks sparring en kickboks sparring attributen.

Bekijk hier onder alle bokssport producten

Bokssport, kickboksen, boksen bokszak, boksbal, boks handschoenen

Subcategorieën

 • Bokszak

  Bokszak kopen?

  Welke maat bokszak heb ik nodig?

  Wanneer u als volwassene de bokszak wilt gebruiken voor zowel trappen en stoten heeft u de bokszak van 150 cm of 180 cm nodig. Deze bokszak hangt dan voor zowel de lage trappen als de hoge trappen op de juiste hoogte. Ook voor de stoten hangt deze op de juiste hoogte. Bovendien is deze bokszak lekker zwaar en zal deze niet alle kant op zwaaien bij het trainen

  Wanneer u als volwassene de bokszak wilt gebruiken om alleen het stoten te trainen is 120 cm geschikt. Deze bokszak is nog dusdanig zwaar dat de bokszak niet alle kanten op zwaait.
  De bokszak 90 cm is voor kinderen t/m 12 jaar die zich even willen uitleven op een bokszak.

  In welke maten en kleuren zijn de bokszakken te krijgen? De bokszakken voor volwassenen zijn zwart. De kinder bokszakken zijn in vele kleuren, bekijk onze bokszakken hier onder:

  De professionele bokszakken zijn verkrijgbaar in zwart en in de volgende maten:

  Bokszak 90 cm x Ø 35 cm ± 28 kg
  Bokszak100 cm x Ø 35 cm ± 30 kg
  Bokszak 120 cm x Ø 35 cm ± 33 kg
  Bokszak 150 cm x Ø 35 cm ± 40 kg
  Bokszak 180 cm x Ø 35 cm ± 44 kg

  Kinderen bokszakken al vanaf 60 cm lang

  Kijk hier onder naar alle bokssport producten

 • Boks Accessoires

  Boks artikelen en accessoires kopen voor in de ring of bokszak? Dat doet u bij Fitgear.nl

  Bokshandschoenen of ophanging kopen voor een bokszak? Wij leveren de top merken Adidas, Benlee, Joy Sport, Reebok, Bremshey, SC Sport en Bandito, in vele maten, kleuren en producten.

  Ook voor, bokshandschoenen, trapkussens, handpads, beschermers, training attributen en stootkussen kunt u bij Fitgear.nl terecht.

  Bekijk hier onder al onze boks accessoires en boks artikelen van de beste merken. 

 • Bokshandschoenen

  Bokshandschoenen Kopen?

  Fitgear levert alle soorten vechtsport en bokshandschoenen van de beste merken voor de beste prijs. Alle maten bokshandschoenen, freefight en bokszakhandschoenen voor bokstraining in de ring, stootkussen, boksbal of op de bokszak.

  Wij leveren o.s. Adidas, Benlee, SC Sport, Rebok, Joy Sport en Bremshey. 

  Bokshandschoenen
  Bokshandschoenen zijn de handschoenen die boksers dragen tijdens het boksen. In tegenstelling tot vroeger, waar ze als wapen werden gebruikt, zijn ze tegenwoordig bedoelt als bescherming voor de handen. Daarnaast zorgt de bescherming van de handschoenen dat een bokser minder snel hoofdwonden kan aanrichten bij de tegenstander. Rond de 19e eeuw werd het verplicht om bij het boksen altijd handschoenen te dragen. Welke handschoenen het meest voor jou geschikt zijn hangt natuurlijk sterk af van wat je er precies mee wilt doen. Hieronder worden een aantal aspecten van bokshandschoenen uitgelegd en toegelicht.

  Zakhandschoenen
  Voor het slaan tegen de bokszak zijn er speciale handschoenen beschikbaar. Deze bieden minder bescherming dan de handschoenen die voor wedstrijden gebruikt worden maar zorgen dat de bokser een grotere slagkracht kan uitoefenen. Deze handschoenen zijn alleen bedoeld voor het oefenen op de zak en kunnen niet ook als handschoenen voor wedstrijden dienen.

  Gewicht
  Bokshandschoenen zijn in verschillende gewichten te krijgen. Meer gewicht in de handschoen zorgt voor meer bescherming van de handen. Het extra gewicht gaat bijna altijd uit naar extra demping in de handschoenen. Dit is een groot voordeel van zwaardere handschoenen, maar het gewicht kan er ook voor zorgen dat de bokser moet inleveren aan snelheid. Meestal worden zwaardere handschoenen bij de training gebruikt om zo de spieren van de armen te trainen, terwijl er bij de wedstrijd lichtere handschoenen worden gebruikt. De gewichtsklassen voor bokshandschoenen zijn 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 en 22 oz (ounce). Jeugd traint meestal met 8 t/m 10 ounce, vrouwen met 10 t/m 14 en mannen over het algemeen met 14 of 16. 8 tot 10 ounce is meestal gebruikelijk bij wedstrijden.

  Maat
  Bij het uitzoeken van bokshandschoenen is het bijzonder belangrijk dat ze goed om de hand passen. Hierbij moet rekening gehouden worden met handen die al ingetapet zijn. Jeugd gebruikt meestal maat Small. Vrouwen hebben vaak Small tot Medium, en mannen gebruiken meestal Medium tot Large.

  Kijk hier onder voor Kick- Bokshandschoenen, Bokshandschoensets, MMA Grappling Handschoenen, Binnenhandschoenen, Zakhandschoenen, Coach mitts, Karatehandschoenen, Taekwondohandschoenen, Jiu Jitsu handschoenen

 • Handpads Stootkussen

  Handpads Trapkussens kopen?

  Handpads, trap- en stootkussens vind u bij Fitgear.nl

  Om de schokken optimaal te absorberen heeft u natuurlijk een goede trapkussen nodig of een goed stootkussen. U gebruikt de trap- of stootkussen voor een goede training met partner.

  Handpads en stootkussens zijn onmisbaar bij de training van elke vechtsporter. Deze spar accessoires zijn ware musthaves, alleen al omdat ze de ideale trainingsmaterialen vormen om uw niveau op een snelle, veilige manier op te krikken. Train samen met uw sparpartner en wissel regelmatig af om beide optimale resultaten te bereiken

  De stoot en trapkussens en hand pads zijn gevuld met een op maat gesneden schuim. Deze 'foam' absorbeert de stoten en trappen en reduceert de impact tot een minimum. Alle naden worden meerdere malen gestikt om schuren te voorkomen. Wij hebben de juiste trap- en stootkussens voor uw training in diverse soorten kwaliteit bisonyl of leer.

  De handpads trapkussens en stootkussens zijn ideaal voor hook- en jabtrainingen, welke te combineren zijn met counteren. Fitgear heeft de beste merken, Adidas Boxing, ScSport, JoySport,  Benlee enz. Deze boks merken brengen handpads en stootkussens uit van de beste kwaliteit. De prijsklassen lopen uiteen, waardoor er voor elk budget een goede set handpads of stootkussen te vinden is. Deze prijsverschillen zitten hem vooral in het verschil van materiaal. In ons ruime assortiment heeft u keuze uit kunstleer, leer, PU en duurzaam bisonyl.

 • Vechtsport Bescherming

  Vechtsport scheenbeschermers

  Onze boks beschermingsproducten zijn van zeer goede kwaliteit  en gemaakt door professionals. De Scheenbeschermer zijn uitgevoerd met een goede beschermende padding en stevige klittenbanden die de scheenbeschermers goed op de plaats houden. De scheenbeschermers hebben een goede en flexibele wreefbescherming. Ze zijn CE gekeurd en voldoen dus aan de Europese veiligheidseisen.

  Voordelige scheenbeschermers van top kwaliteit kopen? Dan zijn de Adidas, JoySport en Benlee de scheenbeschermers die u zoekt.

  Voor wie zijn de scheenbeschermers geschikt?

  De scheenbeschermers zijn geschikt voor iedere vechtsporter, die een goede bescherming wilt voor een goede prijs.

  De scheenbeschermers zijn uitermate geschikt voor thaiboksen, kickboksen en MMA.

  De scheenbeschermers zijn te krijgen in de kleur zwart in de maten:

  - small

  - medium

  - large

  - extra large

  Welke maat scheenbeschermers heb ik nodig?

  Om de juiste maat van uw scheenbeschermers te bepalen kunt het onderstaande schema aanhouden:

  Lichaamslengte              Maat

  134 - 152 cm                 Small

  152 - 170 cm                 Medium

  170 - 188 cm                 Large

  188 - 206 cm                 Extra large

  Onze scheenbeschermers zijn:

  -  duurzame en beschermende padding

  -  klittenbandsluitingen, blijft goed zitten

  -  voor iedere vechtsporter geschikt

  -  zeer stevig en duurzaam 

Actieve filters