Recurve Boog

Longbow, jachtboog en recurve boog kopen? Fitgear heeft een betaalbaar assortiment met traditionele recurve & jachtbogen. Of je nu een beginner bent of een ervaren boogschutter, wij bieden altijd een goede jachtboog voor de juiste prijs. Alle jachtbogen zijn al voorzien van een pees. Hierdoor kunt u direct aan de slag.

Let op: Wij hebben een betaalbare top selectie gemaakt voor onze recurve jachtbogen bogen. Zit uw merk er niet bij, wij kunnen alle merken op bestelling leveren tegen de scherpste prijzen. Wij leveren zelfs met laagste prijsgarantie. Mail ons uw wens met daarbij merk, model en trekgewicht. Wij maken een super offerte die u niet kunt afslaan.

Wij leveren o.a. de top merken Hoyt, Bear, Buck Trail, Samick, Sebastien Flute recurve handbogen

Wat is een recurve boog?

Een recurve boog is een handboog waarbij de uiteinden naar buiten lopen. Recurve bogen kunnen zowel traditionele bogen zijn als ook sportbogen en jachbogen. Het gaan om de vorm van de boog en niet om het gebruik.

Als je gaat boogschieten op een vereniging, dan begin je vaak met een recurve boog. Deze wordt voorzien van een vizier en is goed geschikt om je de basisprincipes van het boogschieten aan te leren. Ook gevorderden schieten met deze bogen. Zelfs op Olympisch niveau.

Wat is een Jachtboog

Een jachtboog is een kortere versie van de normale recurveboog. Omdat deze boog korter is, kun je je er eenvoudiger mee bewegen en ook wat sneller mee schieten. Jachtbogen zijn vaak lekker fel om dat een groot deel van het trekgewicht al vooraan in de boog zit. Er zijn jachtbogen uit meerdere delen (take down modellen) en bogen uit één geheel.

Maten

Het is belangrijk om de juiste lengte uit te zoeken. Veel beginners kopen een te korte boog waardoor je niet met de juiste techniek kunt schieten. Het is raadzaam om eerst advies in te winnen voor een een boog gaat kopen. Wij helpen je graag op weg met de aanschaf van een recurve boog die bij je past!

Trekgewicht

Ook het kiezen van het juiste trekgewicht voor een recurve longbow is een klusje op zich. Veel mensen hebben de neiging om een te hoog trekgewicht te kiezen. Hierdoor loop je de kans op blessures en op de aankoop van een boog die je niet goed kunt hanteren. Afhankelijk van je lengte en gewicht, moet je als beginner denken aan een trekgewicht tussen de 20 en 30 LBS.

Jachtboog, recurve boog, hand boog kopen, pijl en boog sport, longbow

Actieve filters