CAT Tourniquet knelverband
search
  • CAT Tourniquet knelverband
  • CAT Tourniquet knelverband
  • CAT Tourniquet knelverband

CAT Tourniquet Gen 7 knelverband Combat Application

€ 39,95
Inclusief belasting

Nieuwste CAT Tourniquet knelverband

Combat Application Tourniquet (CAT-T) 

Kleur: Zwart
Aantal

 

Leveringsbeleid

 

Beveiligingsbeleid

 

Webwinkel keurmerk

CAT-Tourniquet Gen7 Zwart

Pas op voor Chinese namaak versies, deze kunnen knappen en zetten juist uw leven op het spel. 

De C-A-T GEN7 Tourniquet is de keus van zowel de Nederlandse Krijgsmacht, de Nationale Politie en erg veel ambulancediensten, Brandweerkorpsen en andere professionele hulpverleningsorganisaties.

Uitleg:

Gebruikt door het leger en alle hulpdiensten. Knelverband is met 1 hand aan te brengen. Het meest moderne tourniquet knelverband op de markt. 

Deze tourniquet is inmiddels de meest gebruikte tourniquet ter wereld. Nagenoeg alle NAVO landen gebruiken deze tourniquet als vast uitrustingsstuk voor hun militairen. Het Nederlandse en Belgische leger en diverse politiediensten zijn inmiddels over gegaan op aanschaf. Bij de aanslagen in Brussel hebben deze knelverbanden vele levens gered.  


De CAT-T is ontwikkeld omdat er bij de nieuwe geweldsconflicten, de voornaamste doodsoorzaak onder de “te voorkomen doden”, waren overleden aan verbloeding.

In het huidige militaire optreden worden militairen met name geconfronteerd door aanslagen met “Improvised Explosive Devices” (IED’s). Deze aanslagen gaan vaak gepaard met meerdere zware bloedingen aan ledematen bij een gewonde, daar waar hoofd, borst, buik en rug vaak goed beschermd zijn.

Gemiddeld genomen bestaat 7% van ons lichaamsgewicht uit bloed, het is daarom van uiterst belang dat zware bloedingen in een vroeg stadium worden gestopt. Door het enkel handige gebruikersgemak kan de CAT-T ook aangebracht worden door de gewonde zelf.

Enorm veel militairen hebben hun leven inmiddels te danken aan deze tourniquet. 

Special Operation Forces Tactical Tourniquet (SOFTT) redt dus levens. 

Wij zijn met E-see Internet / Gasmask.nl officiele dealer van deze combat tourniquet CAT gen7

Wat is een Tournquet?

Een Tourniquet is een knelverband dat om een arm of been wordt aangelegd om zeer ernstige bloedingen te stoppen. Het is een noodmaatregel die moet worden gebruikt om een leven te redden, maar het gebruik van een tourniquet kan wel schade veroorzaken. De in de arm of been lopende zenuwen worden afgekneld en het weefsel krijgt geen bloed meer toegevoerd. Het knelverband wordt vaak op de plaats van een ongeluk met ter plaatse aanwezige materialen in elkaar gezet.

Helderrood bloed dat in grote hoeveelheden uit een wond stroomt duidt op een slagaderlijke bloeding. Het slachtoffer verliest in korte tijd veel bloed. Als het niet lukt om de ernstige bloeding te stelpen bestaat er een kans dat het slachtoffer overlijdt door verbloeding. Dan moet worden overgegaan tot het aanbrengen van een tourniquet. De gewonde moet bovendien zo snel mogelijk naar het ziekenhuis worden vervoerd.

100 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.