Jodiumpillen Volledige grootte weergeven

Jodiumpillen

Jodiumpillen voor kernrampen of "vieze" bommen met nucleair afval. Verzadig uw schildklier met jodium en voorkom dat het radioactieve jodium zich opslaat. 

Meer details

Aanbieding Aanbieding!

18,46 €

Toevoegen aan Verlanglijst

Voor wie zijn jodiumpillen bedoeld? 

Van €19,95 voor €17,95

Jodiumpillen zijn bedoeld voor mensen die zijn blootgesteld aan radioactief jodium. Jodium is een voedingssupplement en is zonder recept verkrijgbaar.

Mensen die binnen een straal van 20 kilometer van een kerncentrale wonen, kunnen de jodiumpillen gratis bij de apotheker afhalen. Ook kunnen deze mensen de pillen bij wijze van preventie opslaan. 

In geval van nood in een kerncentrale is 20 km echter niet ver genoeg. Bij een kernramp is het bereik van een radioactieve wolk velen malen verder. Ook geïmporteerd fruit en grondwater kan besmet zijn met radioactieve deeltjes. Deze mensen zijn niet voorbereidt op dit soort rampen.

Wat is de werking van Jodiumpillen?

Bij een kernramp zoals die in Japan, komt er radioactief jodium vrij. Dit radioactieve jodium kan via de luchtwegen, de huid of het eten van besmet voedsel in ons bloed terecht komen. De schildklier slaat dit radioactieve jodium op. Door de continue bestraling van dit belangrijke orgaan, neemt de kans op kanker en andere aandoeningen aan de schildklier exponentieel toe. Vooral baby´s, foetussen en jonge kinderen lopen een verhoogd risico.

De schildklier maakt geen onderscheidt tussen "normaal" jodium en radioactief jodium. Door de schildklier te verzadigen met jodium uit jodiumpillen, zal de schildklier geen schadelijk radioactief jodium opnemen. De radioactieve jodium deeltjes zullen dan via uw ontlasting uit uw lichaam verdwijnen.

Hoe moet u de jodiumtabletten innemen?

Het beste is om de jodiumtabletten op te lossen in een glas met lauw water. De jodiumtabletten lossen niet gemakkelijk op. U kunt ze daarom het beste in stukjes breken en roeren in het glas. Voor het toedienen aan een baby, lost u de aangewezen dosis op in een zuigfles.


Natuurlijk dient u ten allen tijden binnen te blijven. Houdt ramen en deuren gesloten zodat u niet wordt blootgesteld aan radioactieve deeltjes. Luister en kijk naar het journaal op radio en televisie en volg de aanbevelingen op.

Berthelsen inhoud en dagelijks gebruik.

Inhoud:

Dagelijks gebruik (1 tablet):

% of ADH

Jodium

225 mcg / 0.225 mg 

150 %

Ingrediënten van Berthelsen Jodium:
Vulstoffen (maltodextrine, microkristallijne cellulose), coating (siliciumoxide, stearinezuur, magnesiumstearaat, glycerol), kaliumjodide.

Dit product is vrij van lactose, gist, suiker, gluten, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.


Overschrijdt als voedingssupplement de aanbevolen dosering niet en lees voor gebruik de informatie op de verpakking. (Alleen tijdens een ramp kunt u meer gebruiken)

Zit u in de binnenring vlak bij de ramp, neem uw pillen, zet uw masker op en vertrek zover als mogelijk van het rampgebied. 

Natuurlijk dient de rest van het land ten allen tijden binnen te blijven. Houdt ramen en deuren gesloten zodat u niet wordt blootgesteld aan radioactieve deeltjes. Luister en kijk naar het journaal op radio en televisie en volg de aanbevelingen op. Heeft u genoeg eten en drinken in huis?

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...